Ademen is leven

Hoe meer stress je loslaat door goed te ademen, des te meer kun je genieten van het moederschap

Ademen is leven

Hoe meer stress je loslaat door goed te ademen, des te meer kun je genieten van het moederschap

ADEMHALEN, JE DENKT DAT DAT HELEMAAL VANZELF GAAT

Een gezonde manier van ademhalen verloopt voornamelijk via de buik. Het tempo ligt tussen de 6-12 keer per minuut en kost geen inspanning. Het verloopt vloeiend en er is geen sprake van zuchten of de adem vastzetten. 

WANNEER ADEM COACHING?

Een goede ademhaling maakt een heel groot verschil bij klachten als:

  • Vermoeidheid
  • Burn-out en (emotionele) stress
  • Schouder, nek en rugklachten
  • Slecht slapen

Als je je gestrest voelt, zit je adem hoog in je borst en adem je snel, kort en oppervlakkig. Je hartslag volgt je ademhaling, dus ook die slaat op hol. Door die hoge hartslag krijg je juist weer een opgejaagd en gestrest gevoel, waardoor je weer sneller gaat ademen. Het is een vicieuze cirkel. En dan gaat het niet helemaal vanzelf goed!

Door bewust te kiezen voor een rustige, regelmatige ademhaling trigger je de rust- en herstelrespons in het lichaam. Je zenuwstelsel kalmeert en je brein krijgt het signaal dat het lichaam zich mag ontspannen. 

Voor wie ADEM COACHING?

Adem coaching is nuttig voor iedereen die last heeft van stress gerelateerde klachten. Ik heb mij gespecialiseerd in stress bij jonge moeders.

Wat is ademcoaching?

Afhankelijk van wat nodig is, werk je tijdens een ademsessie aan:

  • Loslaten van spanning en stress
  • Contact met je lichaam maken
  • Contact met emoties maken
  • Verbinding met je hart en buik herstellen
  • Gezond leren ademen

Mijn aanpak

Elk adem coaching traject bestaat uit 5 ademsessies. Deze ademsessies bestaan uit 3 onderdelen en duren 1,5 tot 2 uur.

We beginnen de ademsessie met een intake gesprek waarbij we kijken naar jouw huidige situatie en achtergrond. 

Vervolgens doe ik een ademanalyse, waarbij ik kijk hoe je op dit moment ademt en waar eventuele blokkades zitten waar we aan kunnen werken.

Met de info uit het intakegesprek en de ademanalyse gaan we de (verbonden) ademsessie doen. Bij een verbonden ademsessie leer ik je om volledig en diep adem te halen, waarbij je de in- en uitademing met elkaar verbind, zonder een pauze ertussen te laten.

Door deze actieve manier van ademen worden gevoelens, emoties en energie-blokkades in je lichaam weer voelbaar. Door bewust te voelen en waar te nemen wat in je lichaam lange tijd (onbewust) is opgeslagen, maak je het loslaten en verwerken ervan weer mogelijk. Je adem (levensenergie) stroomt weer door je lichaam zoals het hoort te stromen! 

Meestal is 5 sessies genoeg, maar als het nodig is kunnen we altijd een vervolgafspraak plannen.

Wat kun je bereiken?

Je gaat weer rust ervaren in je hoofd en je lichaam. Je gaat beter slapen. Je voelt je energiek en je krijgt weer grip op je emoties.  Je stressniveau zal naar beneden gaan waardoor jij weer alle aandacht en liefde kunt geven aan je baby en alle lieve mensen om je heen. 

Als je ademhaling verandert ga je meer ontspanning en vrijheid voelen.
In jezelf en in je leven.

moeder met kind

Wil je ook meer ontspanning & vrijheid?

Heb je interesse in adem coaching en wil je weten of het iets voor je is? Dan nodig ik je uit voor een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek van 15 minuten, per telefoon of via Zoom. Hierin formuleren we de hulpvraag en kunnen we allebei beoordelen of adem coaching voor jou de juiste weg is. Neem contact met me op om je oriëntatiegesprek te reserveren, of voor meer informatie.

testimonials

Ademcoaching met Ellen is een manier om naar binnen te keren en het evenwicht voor jezelf te herstellen als je even uit het lood bent. Ademcoaching bij Ellen doet mij het meeste denken aan een gouden combinatie van verdiepende ademhaling, meditatie en lichaamsmassage, begeleidt door zelfbewuste handen die je professioneel begeleiden. Je doet het samen Ellen begeleidt en ik leer op mijzelf te vertrouwen. Ellen is een stevige begeleider die met al haar werk- en levenservaring alles aankan en nergens van schrikt."  - Sabine

"Ik heb het echt als een cadeau ervaren om bij Ellen meerdere ademsessies te doen. Ik voel me nu lichter en vrijer." - De woorden van Dominique, een tevreden klant.

testimonials

Vergoeding: via vitaliteits- of loopbaanbudget. Informeer bij jouw werkgever naar de mogelijkheden.
Als zzp’er/ondernemer kun je de kosten voor (lichaamsgerichte) coaching aftrekken als bedrijfskosten. Je ontvangt van mij een factuur hiervoor.