Balans maakt het leven ontspannen

Als hoofd, hart en buik in balans zijn leef je vanuit verbinding met jezelf en anderen

Balans maakt het leven ontspannen

Als hoofd, hart en buik in balans zijn leef je vanuit verbinding met jezelf en anderen

Als je uitsluitend vanuit het hoofd leeft, voel je niet dat je leeft. Je blijft zoeken omdat je alleen vanuit je hoofd niet zult vinden wie je bent en wat je in het leven wil.

Het in balans brengen van hoofd, hart en buik zorgt voor een
meer ontspannen, rijk en zinvol leven.

Buik

Buik staat voor zorg voor jezelf. Buik staat ook voor innerlijke kracht.

Als je met je aandacht in je buik bent, door te ademen naar je buik, voel je je compleet en sterk en vitaal. Je hebt niet de neiging om iets te zoeken buiten jezelf.

Als je een zeilboot vanuit de kiel (onderkant boot) wil laten omslaan, gaat dat niet. De boot is dan in zijn centrum (net als de buik). Als je dezelfde boot beweegt vanuit het topje van de mast (topzwaar, net als het hoofd), dan is deze makkelijk uit balans te brengen. 

Hart

Hart staat voor verbinding, respect en bezieling. Hoe is de verbinding met de mensen om je heen? Waar krijg je energie van, waarvan gaat je hart sneller kloppen? Waar word je door bezield? Hoe vaak leef je vanuit bezieling? Waar word je enthousiast van en wie merkt er iets van jouw enthousiasme?

Als je vanuit je hart leeft, voel je dat je leeft en kun je geraakt worden door mensen, door muziek, de natuur: in principe door alles. Je hebt ook oog voor andere mensen. Je ziet, voelt en ervaart dat er meer is in het leven dan jijzelf en vanuit je hart is er de intentie om iets bij te dragen aan een betere wereld. Jouw leven en jouw aanwezigheid hebben zin en elke dag kun je net het verschil maken voor andere mensen, voor de natuur, voor de wereld. Een woord gesproken vanuit het hart, aanwezig zijn vanuit het hart, een actie verricht vanuit het hart is wezenlijk anders dan vanuit het hoofd en heeft een totaal andere energie dan vanuit het hoofd.

Hoofd

Een hoofd gevoed door het hart en de buik is een helder en geconcentreerd hoofd dat beslissingen maakt vanuit de totaliteit van buik, hart en hoofd. Omdat je verbonden bent met je buik en je hart ben je niet gevangen door je gedachten. Je leeft vanuit innerlijke kracht en bezieling en bent minder afhankelijk van omstandigheden.

Je hebt niet meer de behoefte om over je eigen grenzen te gaan ten gunste van anderen, want je voelt je al compleet. Je bent namelijk verbonden met je buik, je hart en je hoofd. Je bent verbonden met jezelf en daarmee op een diepere manier verbonden met de mensen en omgeving om je heen.

Mijn aanpak

Met behulp van coachgesprekken, opstellingen, adem en stem coaching gaan we samen de balans hoofd, hart en buik herstellen. Zo kun je meer vanuit verbinding met jezelf en anderen leven.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

  • Coachgesprekken waarmee we werken aan jouw persoonlijke doelstelling
  • Ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen
  • Oefeningen voor lichaam en stem
  • Opstellingen
moeder met kind

Wil je ook meer balans?

Heb je interesse in persoonlijke coaching en wil je weten of het iets voor je is? Dan nodig ik je uit voor een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek van 15 minuten, per telefoon of via Zoom. Hierin formuleren we de hulpvraag en kunnen we allebei beoordelen of mijn aanpak voor jou de juiste weg is. Neem contact met me op om je oriëntatiegesprek te reserveren, of voor meer informatie.

testimonials

“Als ik moeite heb met inslapen doe ik de oefeningen die ik van jou heb geleerd en dan slaap ik als een roos."  - Dat zei Judith, een dankbare klant!

"Een echte ontdekkingsreis draait niet om het ontdekken van nieuwe landschappen, maar om het hebben van nieuwe ogen." -Marcel Proust (Franse schrijver: 1871 – 1922)

testimonials